Funderingar från fredagen

10.02.2017 kl. 17:54

 

Frågor som jag av olika orsaker funderat kring:

1. Varför finns det inget program som samlar ALLT material under samma hashtagg från ALLA sociala kanaler? Urdumt ju!

2. Ordet hispig, alltså att vara ängslig eller tokig. Är det månne ett ord med ursprung i Hesperia sjukhus (nuförtiden HUCS psykiatricenter) här i Helsingfors? Samma med uttrycket att hamna på hispan om att bli inlagd för psykiatrisk vård. Tycker etymologi är så intressant!

3. Vad är en läsvärd nyhet? Jag vet inte om det är för att jag nu jobbar med att behandla nyhetsmaterial och blir blind för det, men just nu kan jag inte definiera vad jag tycker är bra nyheter.

4. Vad säger det om vårt samhälle att just nakna anklar blivit en viktigt del av modet just nu. För det är väl så att konstformer som t.ex. mode brukar vara en reflektion av samhället. Det känns det SÅ himla klumpigt och jobbigt om inte den där lilla glipan finns. Är vi tillbaka på 1800-talet eller, med våra triggade nakna anklar? 

Alltså, hur sant var inte det här?

Här har jag då klippt byxbuntarna för önskad effekt.

5. På tal om att klippa har jag en konstig relation till en viss sax med handtag i orange. Den vill lite klippa allt nu som då, som mitt hår; i en uppklippt frilla á la 2005. Varför tyckte jag en 2005-frilla skulle vara snyggt mittiallt? Och att klippa till en själv dessutom?

Ok jag vet nog att svaret är att jag sett om de första säsongerna av Grey's Anatomy där alla har liknande hår, och att jag absolut ville se ut så. Här kanske det inte syns så himla bra, men inte e de ju int rakt int.

6. Och så ännu en åsnebrygga... På tal om 2005. Alla musikvideor från den tiden var ju i princip samma synkroniserade grupp dansande sexbombskvinnor i olika utstyrslar. Undrar om det haft någon konsekvens för oss som typ dagligen kollade på dance-music på MTV / ZTV efter skolan. Eller så var det bara jag? Men tänk nu:

  • Call On Me - Eric Prydz
  • Satisfaction - Ben Banassi
  • Put your hands up for Detroit - Fedde le Grand
  • Destination Calabria - Alex gaudino

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

 

Tintin Rosvik. 23 år.
Bor i Helsingfors, hemma från Vasa.

I den här bloggen skriver jag om mitt skapande av text, bild och vardagligt liv. 

Kontakta mig på tintin.rosvik@gmail.com för eventuella frågor. 

 

Senaste kommentarer

16.01, 09:20Erik Bruun av Sandra
08.01, 17:59PASTASALLAD av Ida
28.12, 18:34PASTASALLAD av Grön i Åbo
09.07, 18:57Plan B av Nanó
08.07, 21:28Deppigt av Nanó