Österbottniskt nattliv 2.0.

Publicerad 17.02.2017 kl. 17:19

 

 

Eftersom det är många många månader sedan jag deltog men min Enjoy our Nightlife i Come to Finlands affishtävling "destination österbotten", kändes hela konceptet som ett avslutat kapitel. Men nu när jag såg den på nationalmuseets vägg har jag inte riktigt kunna släppa den. Ego much? Så tänkte skriva några ord om bilden och Österbotten. 

Det har varit många förvirrade blickar från dem som inte besökt Österbotten när de sett planschen. Varför är horisonten så högt i bild? Inte kan ju havet vara högre än land? De fattar inte perspektivet, de fattar knappt vad det föreställer.

Men så är det ju i det platta landet Österbotten, att havet ibland blir högre än landet. Och vattnet är inte något man nödvändigtvis går ner till, man bara går till det. Det är nog något magiskt den där istiden gjorde med vårt landskap. 

Vasa är min hemstad och det kan ibland vara med hatkärlek jag tänker på den platta och steniga omgivningen. Men alltså skärgården... och sommarnatten... och solnedgången, bara tanken gör mig lugn i själen. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

Tintin Rosvik. 23 år.
Bor i Helsingfors, hemma från Vasa.

I den här bloggen skriver jag om mitt skapande av text, bild och vardagligt liv. 

Kontakta mig på tintin.rosvik@gmail.com för eventuella frågor. 

 

Senaste kommentarer

16.01, 09:20Erik Bruun av Sandra
08.01, 17:59PASTASALLAD av Ida
28.12, 18:34PASTASALLAD av Grön i Åbo
09.07, 18:57Plan B av Nanó
08.07, 21:28Deppigt av Nanó